of LinkedIn
Whitepapers Binnenlands Bestuur

Smart Cities: een veranderende wereld

Nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma's

thumb-smart-cities-400x500-DEF2

Samenvatting

De ‘digitale revolutie’ is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om belangrijke strategische vraagstukken zoals mobiliteit, veiligheid of het sociale domein te ondersteunen en te optimaliseren. De behoeften van burgers, bedrijven, de gemeente en overheid zijn het uitgangspunt bij het bepalen van strategie en beleid.

 

Maar hoe verbinden we de mogelijkheden van technologie met de behoeften en wensen van de mens? Het antwoord ligt besloten in het genereren, ontsluiten en combineren van de verschillende omgevingsdata. Een Smart City is immers een onuitputtelijke databron die met zorg moet worden omgezet naar nuttige informatie. En daarbij speelt de gemeente een cruciale rol: de data vanuit de digitale stad gaan over alle mensen die er wonen, werken of er naartoe gaan. De veiligheids- en privacyaspecten rond datamanagement vragen dan ook extra aandacht.

 

In deze whitepaper leest u alles over nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma’s, de Smart City strategie als vliegwiel voor de toekomst, de rol van data en de vereiste basisingrediënten voor succes. Tenslotte vertellen we hoe KPN u hierbij kan helpen als betrouwbare, innovatieve ICT-partner.

Inhoudsopgave

1. Een veranderende wereld: nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma’s

2. De Smart City: van de onuitputtelijke databron naar nuttige informatie

3. De Smart City strategie als vliegwiel voor de toekomst

4. Aanpak voor de reis naar een slimme stad: prioriteren, experimenteren en uitbreiden

5. De vereiste basisingredienten voor succes

6. Tot slot: veilig experimenteren vereist een vertrouwde partner

Inloggen of registreren