of LinkedIn
Whitepapers Binnenlands Bestuur

Meer impact met sociaal ondernemerschap

Roadmap voor gemeenten

KplusV-whitepaper

Samenvatting

Meer impact door sociaal ondernemerschap!

Maatschappelijke opgaven aanpakken op een ondernemende wijze; dat is waar ik voor sta als wethouder. Dat schreef ik in het voorwoord van de eerste druk van de Roadmap (juni 2017) en dat is nog steeds zo. In Ede hebben we inmiddels een aanpak waarmee we concreet aan de slag zijn.

In 2016 heb ik sociaal ondernemerschap als prioriteit verklaard voor het Stedennetwerk G32. Het Stedennetwerk heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de G40. De eerste Roadmap voor het Stedennetwerk was al snel uitverkocht. Ook omdat er inmiddels nieuwe voorbeelden zijn hoe steden sociaal ondernemerschap stimuleren hebben we besloten tot een geactualiseerde tweede druk.

De G40 legt graag verbindingen tussen de overheid en sociale ondernemers. De Roadmap geeft inspiratie voor gemeenten over hoe ze sociaal ondernemerschap kunnen inzetten om maatschappelijke opgaven aan te pakken. Afgelopen zomer mocht ik een gastcollege geven aan de Summerschool van Social Enterprise NL om met sociale ondernemers in gesprek te gaan hoe ze het beste zaken kunnen doen met de gemeente. Met Platform31 organiseren we bijeenkomsten om kennis uit te wisselen en samen te werken. Onlangs hebben we de Social Impact Bonds onder de loep genomen. We hebben besproken wat we kunnen leren van al gesloten bonds en hoe steden samen kunnen werken aan een nieuwe bond rond jong volwassenen. Ook zijn we inmiddels in gesprek met het nieuwe kabinet.

Sociaal ondernemerschap is een groeiende bewustwording. Ook met deze tweede druk willen we gemeenten inspireren met een groot aantal tips en voorbeelden. Zodat we nog meer impact door sociaal ondernemerschap kunnen realiseren!

Inhoudsopgave

Inloggen of registreren