of LinkedIn
Whitepapers Binnenlands Bestuur

Elektronisch factureren. De volgende stappen voor overheidsinstanties en aanbestedende diensten

TIEKinetix_1

Samenvatting

Deze whitepaper wordt u aangeboden door de e-facturatie specialisten van TIE Kinetix. Wij hopen dat de whitepaper u verder helpt in uw digitaliseringsproject en van elektronisch factureren ook een succes maakt binnen uw organisatie.

 

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder sinds de Directive 2014/55/EU officieel van kracht is gegaan. De officiële opdracht van de Europese Commissie had betrekking tot het verplichtstellen van het kunnen ontvangen en verwerken van e-facturen voor de publieke sector. Hoewel e-facturatie nog niet operationeel is in alle Europese landen, zien we een sterke groei als gevolg van de richtlijn van de Europese Commissie. De adoptie van e-facturatie groeit binnen de Europese regio’s en heeft invloed op de manier van zakendoen.

 

Als digitaliseringsspecialist vond ik het fascinerend om te zien hoe verschillend overheidsinstanties omgingen met de verplichting om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Waar de ene gemeente elektronisch factureren als een kans ziet en er alles aan doet om er een succes van te maken zien we bij andere overheidsinstanties dat het minimale is gedaan om aan de verplichting te voldoen. Dit gaat in de praktijk vaak niet verder dan het aanzetten van een vinkje bij de e-facturatie module binnen het bestaande systeem. Leveranciers worden niet gestimuleerd om e-facturen aan te leveren en zelfs papieren facturen worden nog geaccepteerd. Zonde! Want elektronisch factureren biedt zo veel kansen.

 

Met behulp van dit whitepaper leert u hoe u van uw e-facturatieproces een succes kunt maken.

We behandelen eerst de basis en zullen steeds dieper ingaan op onderwerpen zoals: PDF-facturen, het onboarden van leveranciers en diverse e-facturatie mogelijkheden voor de uitgaande factuurstroom.

Inhoudsopgave

1  Wat is elektronisch factureren?

2  De voordelen van e-factureren

3  E-factureren in Europa

4  Elektronisch factureren in Nederland

5  E-factuur standaarden en formaten

6  De e-facturatie uitdaging

7  Tussentijdse oplossing voor PDF-facturen

8  Inkomende factuurstroom verder digitaliseren

9  Uitgaande factuurstroom digitaliseren

10 Extra mogelijkheden voor succesvolle e-facturatie

11 Elektronisch factureren via TIE Kinetix

Inloggen of registreren