of LinkedIn
Whitepapers Binnenlands Bestuur

Digitaal Meesterschap

Pak de kansen van de digitale transformatie

Digitaal-Meesterschap-KPN

Samenvatting

Dit is digitale transformatie

De digitale transformatie is een verandering met technologie als enabler. In zijn meeste elementaire vorm betekent dit dat organisaties hun processen, producten of dienstverlening digitaliseren. In de vorm waar wij het over hebben, gaat het over een fundamentele verandering van de organisatie als geheel, die wordt vormgegeven vanuit een digitale visie. Een transformatie waarin technologie van groter strategisch belang wordt en verandert in de stuwende kracht achter een organisatie. En waarin organisaties waarde halen uit technologie en ICT. Maar ook waarin distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en de cultuur kunnen veranderen.

De voornaamste redenen dat organisaties een digitale transformatie ondergaan, zijn het beter bedienen van klanten, het makkelijker laten samenwerken van medewerkers en het flexibel, veilig en betrouwbaar maken van de bedrijfsvoering.

Vooral dat eerste is enorm relevant omdat organisaties beseffen dat ze de klantervaring moeten verbeteren. De focus verschuift van producten naar (technologiegedreven) diensten. Dat maakt goede digitale dienstverlening belangrijker dan ooit. Organisaties die succesvol digitaal transformeren, zetten technologische trends als cloud computing, big data, artificial intelligence en robotica strategisch in om een voorsprong op de concurrentie te behalen – en te behouden. Technologie die past in hun digitale visie en hun strategische positionering versterkt. Want dan hebben ze digitaal meesterschap bereikt.

Inhoudsopgave

Hoe wij het zien: streven naar digitaal meesterschap

Het speelveld van de digitale transformatie

De digitale transformatie in cijfers

Onze visie: verander voordat de concurrentie u voor is

De kansen per sector bekeken

Interview: de digitale transformatie binnen KPN

Impact op uw organisatie: zelf digitaal transformeren

Onze dienstverlening

Inloggen of registreren