of LinkedIn
Whitepapers Binnenlands Bestuur

Trends, trends en nog eens trends

Ontwikkelingen en innovaties in de publieke sector

Trends

Samenvatting

Voor de vierde maal brengt PBLQ het TRENDSboekje uit. In dit boekje komen 28 experts aan het woord over trends in de publieke sector.

Wat duidelijk tot uitdrukking komt in de grote variëteit van de geschetste trends in dit boekje en hier en daar ook wel expliciet wordt benoemd in sommige bijdragen, is dat de wereld complex in elkaar zit en dat de diversiteit in de wereld groot is. Dat maakt het bij voorbaat lastig om zinvolle trends te benoemen. Immers: wat is wel en wat is niet de moeite waard om als trend te identificeren?

In deze bundel is een hoop geschreven, gefantaseerd, beargumenteerd, gewaarschuwd en gezegd ten aanzien van ontwikkelingen die zich momenteel voltrekken en die van belang zijn voor onze toekomst. Of het allemaal uitkomt zoals aangegeven is de vraag. Misschien wel, misschien niet. Soms hoop je van wel of juist van niet. Belangrijk is echter dat we van tijd tot tijd eens even loskomen van het hier en nu en blijven nadenken over waar we heen gaan in de toekomst. Het belang hiervan is prachtig verwoord door Woody Allen: "Ik denk veel aan de toekomst, want het is daar dat ik de rest van mijn leven zal doorbrengen."

 

Dit boekje is de opvolger van  TRENDS Het Haagse leger (2012), TRENDS de publieke sector innoveert! (2013) en TRENDS veiligheid en innovatie in de publieke sector (2014).

 

Wilt u liever een fysiek exemplaar ontvangen van het boekje, stuur een mail o.v.v. de titel aan info@pblq.nl

Inhoudsopgave

Trends, trends en nog eens trends...

Albert Meijer

Henk Sol

Arjan Widlak

Tof Thissen en Larissa Zegveld

Dirk Schravendeel

Marjanne Sint

Martijn Tummers

Teresa Cardoso Ribeiro

Bram Steijn

David Walker

Anneke van Zanen-Nieberg

Lilian Wiegant

Peter van Enk 

Dion Kotteman 

Theo Bemelmans 

Peter den Held 

Perry van der Weyden 

Peter en Jeroen Tas 

Edgar Heijmans 

Evert-Jan Mulder 

Jan Grijpink 

Wolfgang Ebbers 

Vivek Kundra 

Ron Roozendaal 

Thijs Homan 

Wim Derksen 

Tot slot: observaties en opgedane inzichten

Inloggen of registreren